Digitale transformatie

Meer en betere automatisering en dan vanuit een visie, waarbij iedereen meedoet en succes onvermijdelijk is. Dat is het eigenlijk. Echt waar?

Als iedereen het erover heeft zal het wel belangrijk zijn – en dat is het ook. Maar wat is het? Kort samengevat: meer en betere automatisering, maar nu vanuit een visie. En die visie is dat de digitale processen eigenlijk de zenuwbanen zijn van de organisatie. De zenuwen die het kloppend hart, de spieren en de hersenen verbinden met elkaar; die de interne machinerie verbinden met de zintuigen waar u mee waarneemt; en met de huid waar u mensen mee raakt. Dat is inderdaad best belangrijk.

Alles begint met een goed doordachte digitale bedrijfsstrategie. Alle bedrijfsprocessen digitaal, alles en iedereen met elkaar gekoppeld. Nooit meer zoeken naar de juiste versie, altijd in contact met mijn target groups, nooit meer zonder informatie, alle toegangsrechten perfect geregeld. Maximale slagkracht met minimaal beheer. Jaja, dat klinkt aantrekkelijk. En omdat dat voor de meeste organisaties nogal een forse verandering is ten opzichte van het nu, noemen we het direct maar een transformatie.

Hoe werkt het niet?

Maar hoe vaak zien we zo’n strategie vastlopen in de uitvoering? Sterker nog, hoe vaak zien we een beetje relevante strategie überhaupt? Mislukking en slechte plannen, ten koste van eindeloos veel tijd, geld en frustratie. Elke organisatie wil dat risico beperken. Dus eerst nog beter en nog uitgebreider plannen maken? Of liever vol gas vooruit en leren van pijnlijke fouten?

Laten we u een geheimpje verklappen: een goed plan is mooi, maar het echte verschil komt met de uitvoering.

Dus hoe werkt het dan wel?

Elke organisatie is uniek. Met een unieke combinatie van wensen, mogelijkheden en beperkingen. Daar hoort dus een unieke aanpak bij. Tot zover niets nieuws.

Bij MSSNGLNK weten we dat techniek slechts een deel van de oplossing is.  Er zal nog veel meer veranderen: allerlei processen, gewoontes, met nieuwe mogelijkheden komen nieuwe kansen en nieuwe vormen van samenwerking. De organisatie en de mensen, dáár zit meestal de grootste uitdaging. Daar is dus ook de grootste winst mogelijk. En we zeggen het maar vast: dat is misschien een beetje spannend maar toch vooral hartstikke gaaf!